Indremedisinsk utredning

Ved sykdom eller skade vil dyret ofte trenge en grundigere helseundersøkelse hos oss.
Priser
Indremedisinsk utredning

Symptomhistorie og klinisk undersøkelse

Veterinæren vil starte med en grundig sykdomshistorie, der du som eier vil beskrive symptomer, varighet, og gi andre relevante helseopplysninger og eventuelt dyrets reisehistorikk. 

Videre vil veterinæren foreta en grundig klinisk undersøkelse ved å fysisk undersøke dyret. 

Ofte er det nødvendig å ta ut blodprøver som kan gi informasjon om organfunksjon, blodverdier og tegn til infeksjon eller betennelser. En urinprøve også være viktig for å kartlegge nyrefunksjon, tegn til urinveisinfeksjon eller annen sykdom i urinveier eller metabolske problemer.

Røntgen og ultralyd

Røntgen og ultralyd kan brukes for å grundigere vurdere skjelett, bryst- og bukhule, samt å få bedre innsikt i eventuelle skader eller sykdommer i indre organer.  

Ved mistanke om infeksjon vil det kunne være nødvendig å ta ut bakteriologiske prøver for dyrkning.

Biopsi og laboratorium

Biopsi kan også være nødvendig, ved mistanke om kreft eller ved alvorlige lidelser, slik at vev kan undersøkes nærmere i mikroskop.

Vi har et velutstryrt laboratori på klinikken, som gjør at vi kan utføre det meste av blodprøver og urinprøver, og kan gi svar med èn gang.

Moderne utstyr og helhetlig vurdering

Røntgen og ultralydmaskinen er «state of the art», og gjør at veterinærer kan gjøre en helheltlig vurdering av dyrets tilstand og stille riktig diagnose. 

Det er viktig med grundig diagnostikk for å kunne gi dyret riktig behandling, kartlegge prognose og ta vare på dyrets helse på best mulig måte.

Trenger du hjelp eller har noe du lurer på?

Vi er her for deg og ditt kjæledyr. Ikke nøl med å ta kontakt for en hyggelig samtale.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.