Behandlinger for ditt kjæledyr

Rask, effektiv og riktig behandling for din firbente venn

Akutt smådyrvakt

Vi står klare til å hjelpe deg og ditt dyr ved akutt sykdom og skade.

Vi deltar i den kommunale smådyrvakten, et samarbeid mellom de største klinikkene i Bergen, Askøy og Os. Ved akutt skade eller sykdommer utenom våre åpningstider, kan vakthavende veterinær alltid bli kontaktet på 820 90 060.

Bestill time

For akutt hjelp i normal åpningstid kan du henvende deg direkte til klinikken på tlf. 55 19 15 80.

Utenom åpningstid - Ring 820 90 060 for akutt hjelp

Allmennpraksis

Hos oss kan du bestille time til helseundersøkelse, vaksinasjon, behandling av indre og ytre parasitter, klipping av klør, ørerens, blodprøver, røntgen og ultralyd, samt diagnoser og behandlinger.

Vi tilbyr også rådgivning om ernæring, mosjon og andre spørsmål du har angående dyrehold og dyrets helse.

Bestill time

Vaksinering

Det er viktig å vaksinere hunder og katter mot infeksjonssykdommer. Vi vaksinerer dyrene for å forebygge alvorlige sykdommer og for å redusere smittepress. 
Hunder vaksineres mot parvovirus, smittsom leverbetennelse, valpesyke og kennelhoste
Vanligvis gis det vaksine mot alle disse 4 sykdommene ved 8, 12 og 16 uker, og deretter årlig. 

Katter vaksineres mot kattepest, luftveisvirus og clamydia. Kattunger skal grunnvaksineres ved 12 og 16 ukers alder. Videre anbefaler vi årlig vaksine mot kattepest og katteinfluensa. 

Ved utenlandsreise er det krav om vaksinasjon mot rabies for både hunder og katter. Les mer om vaksinasjon ved utenlandsreise på mattilsynet sine sider.

Bestill time

Indremedisinsk utredning

På Gården Dyreklinikk har vi blant annet digitalt røntgen, ultralyd, utstyr for blodanalyse, urinanalyse, mikroskopi av hudskrap og utstryk, og hurtigtester for ulike smittsomme sykdommer.


Indremedisinske diagnoser er ofte tidkrevende, noe som kan medføre at vi ønsker å ha pasienten på oppstalling hos oss i noen timer.

Bestill time

Kirurgi‬

Vårt team av veterinærer og pleiere har lang erfaring med kirurgi, anestesi og smertebehandling. Vi har moderne utstyr innen anestesi og overvåking og bruker hovedsakelig gassanestesi.

Vi tilbyr det meste innen bløtvevskirurgi på hund, katt, kanin og smågnagere. Hos oss utfører vi alt fra mindre inngrep som kastrering og sterilisering, til større operasjoner som svulstfjerning, fjerning av fremmedlegeme i mage og tarm med mer.

Bestill time

Tannbehandling‬

Vi har veterinærer som er videreutdannet innen tannbehandling. Til hjelp ved diagnostisering og behandling har vi utstyr som blant annet digitalt tannrøntgen. Vi tilbyr gratis tannsjekk hvor vi gir råd om behandling og et prisoverslag.

De hyppigste årsakene til tannlegebesøk er problemer med tannkjøtt og tannstein. Dårlig ånde, plakk, tannstein og løse tenner avsløres ofte ved undersøkelser.

Tannsykdom er svært vanlig hos hund og katt. Omtrent 80 % av alle hunder og katter får tannproblemer i løpet av livet, og mange av disse har store smerter. Kaniner og gnagere er helt avhengige av god tannhelse. 

Det er enklere å forebygge enn å reparere.
Helt fra første vaksinetime anbefaler vi daglig tannpuss og god tannhygiene for alle hunder og katter.

Bestill time

Røntgen og ultralyd‬

Drektighetstesting kan gjøres på forskjellige stadier av drektigheten ved hjelp av blodprøver, ultralyd og røntgen. Ultralyd gjøres vanligvis fra tre uker etter parring, og røntgenbilder tas tidligst etter 42 dager for å telle valper.

Vi har et rimelig pakketilbud med ultralyd for å bekrefte drektighet, samt røntgen for å telle valper i god tid før fødselen. Vi tilbyr også fertilitetstesting for å kunne anslå rett parringstidspunkt og inseminering av tispe.

Bestill time

Akupunktur‬

På Gården Dyreklinikk kan vi tilby rehabilitering i form av akupunktur, vanntredemølle, massasje og hjelp til å sette opp et egnet treningsprogram til ditt kjæledyr.

Akupunktur brukes både alene og i kombinasjon med annen behandling. Vi tilbyr akupunktur for akutte skader og kroniske sykdommer, spesielt skjelett- og muskelproblemer. Vi starter som regel med ukentlige behandlinger i fire til åtte uker. Akupunktur kan ofte med fordel kombineres med trening i vanntredemølle.

Bestill time

NYHET! ONKOLOGI - veterinær med formell spesialisering i kreftsykdommer hos kjæledyr.

Vi tilbyr nå undersøkelse og utredning av kjæledyr hvor det er mistanke om kreft, og behandling for kreftsykdommer. Veterinær Vibeke Fosse har fullført en mastergrad spesialisering i kreftsykdommer hos kjæledyr, hun er den første og eneste veterinæren på Vestlandet med denne kompetansen. Hun tar imot pasienter hos oss hver mandag, enten gjennom timebestilling direkte til klinikken eller gjennom henvisning fra andre klinikker. Les mer her. 

Bestill time