Vi har en velutstyrt tannklinikk med digitalt tannrøntgen, og våre veterinærer har videreutdanning innen tannbehandling. Vi tilbyr også gratis tannsjekk hvor vi kan gi råd om behandling og prisoverslag.

Den hyppigste årsak til tannlegebesøkene ved vår klinikk er tannkjøttproblemer og tannstein. Dårlig ånde, plakk, tannstein og løse tenner avsløres ofte ved undersøkelser.

Tannsykdom er svært vanlig hos hund og katt. Ca 80 % av alle hunder og katter får tannproblemer en gang i livet, og mange av disse har smerter på grunn av tennene. Kaniner og gnagere er også helt avhengige av god tannhelse. Bittfeil og feilfôring med påfølgende forvokste tenner skaper mange problemer for de minste kjæledyrene våre.

Som med de fleste ting her i livet, er det enklere å forebygge enn å reparere. Helt fra første vaksinetime anbefaler våre veterinærer daglig tannpuss og god tannhygiene for alle hunder og katter. Likevel er det mange som får problemer med tannhelsen, og dette er et område vi fokuserer mye på. Ikke alle dyr er like ”flinke” eller villige til å vise smerter, og mange går med smerter i munnen uten at eier vet om det.