Før narkosen skal pasienten ikke innta mat etter kl 20:00 kvelden før. Man kan gi tilgang til vann helt frem til inngrepet.

Etter narkosen vil pasienten ha vansker med å regulere temperaturen. Det er derfor viktig å ha pasienten på et varmt og beskyttende mykt underlag i stuetemperatur. Pasienten kan skjelve i lang tid i- og etter oppvåkningsfasen uten at dette på noen måte er farlig. Det er en fordel å ha pasienten i et rolig rom med dempet belysning. Man kan se liknende symptomer også etter vanlig bedøvelse.

Generelle sårbehandlingsråd: Operasjonssår vil normalt sett gro på ca 10 dager, avhengig av mekanisk belastning og om det får være i fred og ro. Av erfaring legger vi gjerne både 2 og 4 dager til i mange tilfeller for å være helt sikre før stingene tas.

Hud-stingene kan både være laget av sting som man ser eller sting som er begravet i huden. Sistnevnte skal ikke fjernes. Man ser likevel en knute i hver ende av såret. Dette er normalt og behøver ikke fjernes.

Et sår skal optimalt sett være tørt. Likevel kan det komme noe væske fra såret. Det er viktig at denne væsken er klar, selv om den kan være blodvannaktig. Dersom den er uklar og illeluktende, er dette et tegn på infeksjon. Man må da henvende seg til klinikken for å få hjelp.

Antibiotika og annen medisinering etter inngrep: Det er svært viktig at man følger den medisinering som er satt opp etter et inngrep. Unnlatelse kan få konsekvenser i form av uønskete komplikasjoner som for eksempel infeksjon eller nedsatt almenntilstand.

Etter operasjon: Hold pasienten i ro, såret rent, gi medisiner som anvist, observer uønskete reaksjoner, unngå at katten eller hunden slikker på såret. Ta kontakt ved behov. Vi legger mye arbeid og sjel i et godt utført fagarbeid og ønsker at såret skal få gro med minst mulige komplikasjoner. Vi svarer derfor mer enn gjerne på spørsmål fra deg. Ring oss på 55191580 eller send mail til: post@mastervet.no.